Overige branches

U kan hierbij denken aan de volgende branches:

HVAC Kachel - ovenbouw
Electrical & Heating Engineering Installatie techniek
Melkindustrie Rookgas kanalen

  

HVAC engineering
Verwarming, ventilatie en airconditioningsystemen zijn systemen waar hoge eisen aan worden gesteld. Hierdoor worden er steeds meer siliconenafdichtingen en klantspecifieke vormdelen gebruikt die een electrische isolatie bieden en/of een warmte isolerende functie hebben. De eigenschappen van silicone zijn uitermate geschikt om in deze omstandigheden een duurzame oplossing te bieden.

Bent u opzoek naar een siliconenafdichting, siliconenpakking of een ander speciaal siliconenproduct neemt u dan contact met ons op en vraag ons naar de mogelijkheden.

Electrical & Heating Engineering
In this area the introduction of silicone rubber took place more or less inmediately after the invention and synthetic production of this kind of elastomers. Thanks to the very good electrical isolation behaviour in combination with nearly constant physical properties over a large temperature range, silicone is very popular indeed.
An electric conductivity is also possible. As a classical tube, as sponge-isolation tube or as complicated high-voltage article.
Silicone rubber persuades with a combination of typically properties.

  • Dielectric strength of approx. 18-20 kV/mm. ( special qualities up to 35 kV/mm.)
  • Dielectric Constant of approx. 2,7 - 3,3
  • Volume resistance of approx. 1015 - 1016 x cm.
  • Dissipation Factor of approx. 30 x 10-4 to 250 x 10-4
  • Adjustment of an electrical conductivity.

Melkindustrie
Voor de melkindustrie/ voedingindustrie hebben we vele siliconen slangen en afdichtingen in huis die wij distribueren in heel europa. Silicone duo-pulsslangen met of zonder kleurcodering voor melkrobots behoren ook tot ons assortiment. Dus bent u opzoek naar siliconen melkslangen of silicone duo-pulsslangen dan bent u bij ons aan het goede adres.

Kachel & Ovenbouw
Siliconrubber leent zich uitstekend als afdichting/ isolatie voor in de ovenbouw. Siliconrubber kan met zijn hoge temperatuurbestendigheid in vele toepassing gebruikt worden in vele verschillende vormen. Met onze speciale kwaliteit silicone die een temperatuurbereik van -100°C tot +300°C heeft en een vet afstotende eigenschap bezit heeft u een duurzame en onderhoudsvrije afdichting.

Installatie Techniek
Ook in de installatie techniek worden veel silicone afdichtingen, silicone pakkingen, silicone slangen, silicone profielen, siliconeschuim slang/ of profiel gebruikt. Het kan zijn ter isolatie van luchtkanalen voor isolatie van verwarmde leidingen of voor het afdichten van kleppen/ deuren. Siltech heeft voor u de oplossing.

Rookgas afvoerkanalen
In de rookgasafvoer industrie heeft Siltech al een jarenlange ervaring. Speciaal voor deze industrie heeft Siltech een speciale kwaliteit silicone rookgasringen in huis. Deze zijn getest en gekeurd volgens DIN EN 14241-1:2005-10 Klassificatie: EN 14241-1 T160 W2 K2 I. Deze kwaliteit silicone rookgasringen hebben zich lang en breed bewezen en zijn al vele jaren internationaal in gebruik. Heeft u nog geen silicone-rookgasringen van Siltech, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden! 

Overig
Hierboven hebben wij een verdeling gemaakt van verschillende branches en toepassinggebieden, maar door de grote vescheidenheid aan mogelijkheden kan het zijn dat uw branche er niet bij staat. Is dit het geval, dan kan u ons altijd even bellen of mailen, wij staan klaar om u te adviseren, en denken met u mee over de mogelijkheden.

 

Bouw

bouw

Industrie

industrie

Medisch

medici

Luchtvaart

luchtvaart

Scheepvaart

scheepvaart