Over Siltech

Een korte terugblik.....

In februari 1982 wordt er begonnen met WESTOMED. Gestart wordt in een gedeelte van een niet meer in gebruik zijnde oude melkfabriek te Westerbork in Drenthe.

Het beoogde doel was het onder 'cleanroom' omstandigheden produceren van disposable kunststofsystemen voor de Nederlandse ziekenhuizen, waarbij u kunt denken aan medische PVC-slangsystemen voor het spoelen, draineren en uitzuigen tijdens operaties en diverse andere ingrepen.

In die tijd moesten steeds vaker de door ons gemaakte PVC-systemen worden voorzien van een siliconen-pompstuk, t.b.v. verschillende soorten kijkoperaties die meer en meer werden toegepast. Hierdoor gingen we steeds meer siliconen slangen in diverse maten leveren aan ziekenhuizen en industrie.

Door de snelle groei in de verkoop van deze en andere siliconenproducten is in 1991 besloten de cleanroom productie af te stoten en ons te specialiseren in siliconenrubber met als doel: Siliconrubber bieden van onbetwistbare kwaliteit en onze klanten van de beste service voorzien. WESTOMED SILTECH werd onze naam.

Sindsdien zijn we uitgegroeid tot vertegenwoordiger van hoogwaardige medische & technische siliconen producten die wij inmiddels aan een grote diversiteit van bedrijven in binnen- en buitenland leveren.

In 2010 zijn de twee zonen van Hans de Jonge ingestapt om langzamerhand het roer over te nemen. Met veel enthausiasme en inzet wordt het bedrijf gemoderniseerd, wordt er in 2011 nogmaals een naamswijziging doorgevoerd en wordt er verhuisd naar een grotere locatie in Meppel onder de naam: "SILTECH Silicon rubber techniek".

De ontwikkelingen staan niet stil en ook hierin bewijst SILTECH nog altijd zijn daadkracht en professionaliteit. In de loop der tijd is er een groot aantal hoogwaardige siliconen producten zoals siliconen slangen voor verschillende toepassingen ontwikkeld.

Silicon

Grondstoffen zijn voor de mensheid altijd van zo groot belang geweest, dat hele tijdperken hiernaar genoemd zijn. We hebben de Bronstijd en de IJzertijd benoemd als mijlpalen in onze ontwikkeling lees meer...

Bouw

bouw

Industrie

industrie

Medisch

medici

Luchtvaart

luchtvaart

Scheepvaart

scheepvaart